Couperose verwijderen

couperose verwijderen rode adertjes

Wat is couperose?

Couperose zijn kleine rode en/of blauwe gesprongen haarvaatjes (de uiteinden van bloedvaatjes). Deze haarvaatjes bevinden zich net onder het huidoppervlak. Als de haarvaatjes springen, vullen deze zich met bloed. Hierdoor ontstaat er een rode en/of blauwe kleur aan het huidoppervlak. De medische term voor gesprongen haarvaatjes is teleangiëctasieën. De gesprongen haarvaatjes verschijnen veelal rond de neus, op het voorhoofd, op de wangen en rond de kin. Couperose is onschuldig, maar wordt vaak als zeer onsierlijk ervaren.

Wat is rosacea?

Rosacea gaat, naast roodheid van de huid, gepaard met bultjes (papels) en puistjes (pustels). Rosacea bestaat uit verschillende fases, te weten:

  • Eerste fase: roodheid in het gezicht, ofwel couperose.
  • Tweede fase: er verschijnen witte puntjes op de huid, ook wel pustels genoemd.
  • Derde fase: de huid gaat ruw voelen door kleine bultjes, ook wel papels genoemd.

Vermoedt u dat u last heeft van rosacea? Dan raden wij u aan om actie te ondernemen. Rosacea is namelijk in een vroeg stadium beter te behandelen dan in een later stadium.

couperose verwijderen beautytec behandeling

Behandeling couperose en rosacea

Zowel couperose als rosacea zijn onschuldig maar kunnen het gezicht erg ontsieren. Dat is ook de belangrijkste reden dat deze huidproblemen vaak worden ervaren als onprettig. Bij ons huidinstituut bieden we verschillende mogelijkheden om couperose en rosacea te behandelen. In veel gevallen kunnen wij de huidaandoeningen sterk verminderen of zelfs verwijderen. Wij beschikken over de volgende apparatuur voor onze behandelingen:

 

Algemeen

Hoe ontstaan couperose en rosacea

Couperose en rosacea kunnen ontstaan door temperatuursveranderingen, inspanningen en stress. Hierdoor kunnen haarvaatjes onder de huid uitzetten waardoor tijdelijke roodheid ontstaat. Als de haarvaatjes springen, ontstaat couperose.

Couperose en rosacea kunnen verergeren door:

 • Extreme temperaturen
 • Alcohol
 • Stress
 • Extreme vermoeidheid

Ook bepaalde voeding heeft invloed op het ontstaan en/of verergeren van couperose / rosacea. De volgende voedingsstoffen raden wij af wanneer u couperose of rosacea heeft:

 • Chocolade
 • Tomaten
 • Gemarineerd vlees
 • Citrusvruchten
 • Kaas
 • Koffie

Kan ik verergering van couperose voorkomen?

Met de juiste huidverzorging en de juiste voeding kan verergering van couperose en rosacea worden voorkomen. Maar wat is de juiste huidverzorging?

De juiste huidverzorging bestaat uit huidproducten die zijn afgestemd op uw huid(probleem). Bij een door couperose of rosacea aangedane huid is versteviging van de huid erg belangrijk. Daarom adviseren wij om een speciale couperose crème te gebruiken in combinatie met huidverstevigende producten. 

Wilt u uw couperose of rosacea behandelen om deze aandoening te verminderen of zelfs te verwijderen*? Neem dan contact op voor een afspraak.

Hoe kom ik van couperose of rosacea af?

Bij Dorien.nl Anti-Ageing Center beschikken we over de allernieuwste apparatuur waardoor we in staat zijn om couperose en rosacea te verminderen of zelfs te verwijderen*. Welke behandeling voor u het meest geschikt is, is afhankelijk van de aard van het probleem. Wij stellen voor iedere cliënt een persoonlijk behandelplan op om de allerbeste resultaten te behalen. Heeft u last van couperose of rosacea? Neem dan contact met ons op voor een consult.

Apparatuur

Apparatuur couperose en rosacea verminderen / verwijderen

Beautytec Sim

Beautytec Sim beschikt over 2 technieken:

 • Ultrageluid
 • Hoogvolt

Beautytec Sim werkt op verschillende frequenties en is daardoor in staat om kleinere maar ook grotere cosmeticamoleculen in te sluizen in de diepere huidlagen. Er kan met twee transducers tegelijkertijd gewerkt worden voor een intensievere behandeling en om tijd te besparen. Het resultaat is een effectieve behandeling met onmiddellijk zichtbare en lang aanhoudende resultaten.

Beautytec Sim combineert het beste van elektroporatie, sonophoresis, mesoporatie en elektrische stimulatie in één behandeling.

 

couperose beautytec behandeling

Harmony XL

De Harmony®XL laser is ontwikkeld om zowel met gepulseerd licht als met laserlicht te werken. Het biedt een zeer grote flexibiliteit om een uitgebreid aantal procedures uit te voeren die specifiek gericht zijn op het huidprobleem van de cliënt. Het combineert negen verschillende technologieën om de meest voorkomende ouderdomsverschijnselen van de huid te behandelen. De Harmony XL behandelt een groot oppervlak, is betrouwbaar en u bent minder tijd kwijt voor een behandeling. Bovendien kiest u voor een pijnloze, niet chirurgische ingreep die geheel veilig is voor uw huid. Voor verschillende behandelingen zijn verschillende handvatten/koppen aanwezig, met allemaal hun eigen werking.

pigmentvlekken Harmony XL

Jett Plasma Lift Profi

Behandeling met de Jett Plasma Lift Profi is uitermate geschikt voor de behandeling van couperose of rosacea.

couperose jett plasma lift profi

Video

Couperose verwijderen in beeld

Dorien heeft in verschillende tv-programma’s verteld over het verwijderen en behandelen van couperose. Nieuwsgierig naar de ins & outs en zien hoe de behandeling in z’n werk gaat? Bekijk het hier!Ervaringen*

*Ervaringen en resultaten kunnen per cliënt verschillen.

Geverifieerde reviews en ervaringen Couperose verwijderen

Onze recensies zijn afkomstig van KliniekErvaringen.nl; een informatief platform voor diverse behandelingen. Het werkt met geverifieerde ervaringen en reviews van echte klanten.

Klik hier en lees hier de geverifieerde recensies over Couperose verwijderen bij Dorien.nl.

Prijzen

Prijzen Couperose verwijderen

Harmony XL:  
Couperose per flits € 27,50
Beautytec Sim & T-away prijs op aanvraag
Jett Plasma Lift Profi prijs op aanvraag

 

Vooraf maken wij eerst een afspraak voor een intakegesprek. Naar aanleiding van een analyse van uw huid en uw huidprobleem komen wij tot bepaling van de behandelduur en kosten.

 

Klik hier voor de volledige prijslijst.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief